Fiets van de zaak aantrekkelijker

De overheid wil fietsen naar het werk stimuleren en er zijn ook al fiscale regels voor de fiets van de zaak. Maar omdat die regels ingewikkeld zijn, is de fiets van de zaak toch minder populair dan een auto van de zaak. Dat gaat nu veranderen.

U kunt uw medewerkers nu al een fiets van de zaak geven om van huis naar het werk te rijden. Maar net als de auto van de zaak zal de fiets vaak ook privé gebruikt worden. Op dat moment wordt de fiets gezien als een vorm van beloning, waarover belasting betaald moet worden. En dan wordt de rekensom ineens ingewikkeld.

Omslachtige administratie
Net als bij de auto van de zaak, moet ook bij de leasefiets de waarde berekend worden van de privékilometers. Voor een leaseauto telt de Belastingdienst een vast bedrag bij het salaris op en heft daarover belasting. Maar voor de leasefiets moet een werknemer precies bijhouden hoeveel kilometer de fiets gebruikt wordt voor woon-werkverkeer en hoeveel kilometers privé gereden worden. Van die privékilometers worden dan kosten voor onderhoud, reparaties, verzekering en eventueel stroomverbruik afgetrokken. Het bedrag dat onderaan de streep overblijft, moet u als werkgever bij het belastbare salaris optellen. Veel te veel gedoe. Geen wonder dat er maar beperkt gebruik gemaakt wordt van een fiets van de zaak.

Fiscale fietsregeling versimpelt
Het goede nieuws is dat de fietsregeling per 1 januari 2020 verandert. Voor het privégebruik van de bedrijfsfiets moet er dan jaarlijks 7% van de waarde van de adviesprijs van de fiets bij het inkomen worden opgeteld. Dat is alles. Maar wat gaat het uw medewerkers dan uiteindelijk kosten als zij gebruikmaken van de nieuwe regeling? Een voorbeeld:

Dennis heeft een inkomen van 35.000 euro per jaar. U geeft hem een elektrische fiets in gebruik ter waarde van 2000 euro. De bijtelling is voor Dennis dan 7% van 2000 = 140 euro per jaar. Door de bijtelling betaalt hij per jaar 59 euro extra aan belasting. Per saldo rijdt hij dus voor nog geen 5 euro per maand op een elektrische fiets.

Laat uw waardering blijken
De fiets van de zaak is slechts een van de extra's die u uw medewerkers aan kunt bieden. Als u het belangrijk vindt om waardering voor uw mensen te laten blijken, neem dan contact op met ons kantoor om te bespreken hoe u uw pakket employee benefits kunt uitbreiden.24-09-2019


Harderwijkerstraat 1
3881 ED Putten


KvK nummer: 08069000
AFM nummer: 12005438
Kifid nummer: 300.002756

Kvk nummer 08069000| WFT nummer 12005438| Disclaimer | PrivacyWebsite by DenK Internet Solutions
Onze website plaatst geen tracking cookies. Geïntegreerde (social) media als Facebook, YouTube of AddThis kunnen bij gebruik ervan dat wel doen.

Wat zijn cookies?

Een cookie is een klein tekstbestand dat door een website op uw apparaat (computer, tablet of mobiele telefoon) wordt geplaatst.

Hoe wij cookies gebruiken

Wij plaatsen uitsluitend functionele cookies voor een optimale werking van de website. Bij uw volgende bezoek worden de cookies gebruikt om u te herkennen en dat maakt een volgend bezoek aan onze website gemakkelijker.

Cookies van derden

Bij de cookies die via onze website worden geplaatst, kunnen cookies van andere partijen zitten. Deze cookies meten bijvoorbeeld het gebruik van onze website. Deze zogenaamde statistische cookies geven ons inzichten waarmee wij onze website vervolgens verder kunnen optimaliseren om zo de gebruikerservaring van bezoekers te verbeteren. Deze inzichten gebruiken wij uitsluitend ten behoeve van onszelf en er worden geen gegevens gedeeld met derden zoals bijvoorbeeld Google.

Verder treft u buttons aan van bijvoorbeeld Addthis, Facebook, Twitter of LinkedIn. Met deze buttons kunt u informatie van onze website delen. Ook is het mogelijk dat er video's van YouTube op onze website staan of applicaties van andere partijen. Hiervoor worden cookies geplaatst vanuit deze (social) media. Wij hebben daar geen invloed op. Wilt u hier meer over weten? Lees dan de privacyverklaringen van deze (social media)kanalen. Daarin staat wat zij met de (persoons)gegevens doen die zij via dit soort cookies verwerken.

Uitschakelen cookies

U kunt het gebruik van cookies uitschakelen. Let erop dat u de instellingen apart voor elke browser en apparaat dat u gebruikt moet aanpassen. Hoe u uw instellingen kunt aanpassen, verschilt per browser. Raadpleeg hiervoor de handleiding van uw browser.

Wees u ervan bewust dat als u geen cookies wilt, wij niet meer kunnen garanderen dat onze website helemaal goed werkt. Het kan zijn dat enkele functies van de site verloren gaan.

Slotopmerkingen

Wij zullen deze verklaring af en toe aan moeten passen, omdat bijvoorbeeld onze website of de regels rondom cookies wijzigen.

Top